Over Jettie


In 1994 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium als docerend en uitvoerend musicus met brede ervaring in de oude, hedendaagse en geïmproviseerde muziek. Na mijn  studie heb ik gedurende 10 jaar aan 15 verschillende basisscholen muziek-en koorprojecten verzorgd waarbij ik affiniteit voel met moeilijk lerende kinderen of kinderen met speciaal gedrag.

In 2004 heb ik Muziekpraktijk de Grondtoon opgezet als veelzijdige muzikale werkplaats voor kinderen en volwassenen. Door mijn interesse en veelvuldige kennismaking in het werk met kinderen en volwassenen met ‘speciale vragen’, heb ik besloten me hier professioneel in te bekwamen. In 2010 heb ik de opleiding Muziektherapie aan de HAN in Nijmegen afgerond.

Ik ervaar de taal die men ‘spreekt’ met muziek als een dierbare heldere en eerlijke vertolking van wat er diep van binnen leeft. Wat mij inspireert is het verdiepende contact en de veerkracht die weer voelbaar wordt tijdens het muziek maken bij mensen die dat soms lang niet ervaren hebben. In 2017 is mijn werkveld met de koren verplaatst van kinderen naar volwassenen. Heerlijk om te zien hoe blij je oud kunt worden met spelen en zingen. Mijn Linkedin profiel
Mijn Linkedin profiel

Muziekpraktijk de Grondtoon

Jettie Ouwehand

Loverendale 34

7207 PG Zutphen

Tel: 0575 442282

Jettie.Ouwehand@gmail.com